Aussie food

sofia om Depp-dag:
hörru! en fråga vilken typisk ausralensk maträtt gillar du mest?


Svar: hmm.. det är en ganska svår fråga eftersom Australien inte har så många traditionella rätter. Men jag skulle nog säga att Vegemite är det absolut äckligaste du kan äta! Det godaste och mest vanliga du kan äta har i Australien är en stor steak med pommes och bbq sås. Det finns inte en enda resturang utan en stor köttbit och sås. En grej som också är otroligt äckligt är Köttpaj. Jag rekommenderar det inte!
Annars är maten helt okej här, men jag antar att det beror på vanor.
Go steak ! :)
-

Depp-dag

Idag har varit en av mina deppdagar. Vaknade imorse och ville inte gå upp, va trött i skolan och tråkig och bara allmänt depp. När jag kom hem satte jag på High school musical 3 i hopp om att det skulle liva upp mig lite men jag somnade i soffan efter några minuter. Sen drog Amanda med mig på tennis och vi har aldrig spelat så dåligt sen gustav vasa föddes. Ärligt, jag har aldrig svurit så mycket som jag gjorde under 1 timme på tennisplanen. katastrof.
Nu sitter jag här och lyssnar på musik, fortfarande lite nere. Inte min dag idag, men kanske imorgon
godnatt humans

I miss Bye Bye Birdie

Det var så grymt. det slår inget.
-

tidsskillnad

Jag har just satt in en väderrapport grej i övre menyn. Jag blev jättenöjd, ända tills jag kom att tänka på tidsskillnaden i sverige och här... Det skiljer 8 timmar och nu är frågan: Ser ni min tid eller ser ni eran tid?
Svara snälla så slipper jag bli så förvirrad, bra om ni gör't!
Den jobbiga skillnaden gör också att ni bara kommer se vädret här mitt i natten eller tidigt på morgonen, men det blir la bra ändå :)
hjälp mig pleeaaase

South Side soccer

Nu är fotbollssäsongen i Australien över.
Tack South side, jag har haft jättekul
-

Time flies when you have... lollies

Det känns som 5 minuter sedan jag pratade med H, P & M, men nu är det redan dags för middag.
Mam har lagat kyckling med jordnötssås och ris, yummie! och nu kallar hon till bordet så jag måste avsluta mitt inte allt för långa inlägg..
Ha en bra lördag ni som fortfarande har den framför er

Henkischh, Petrus n' Mathilda

Har skypat med Henke, Mathilda och petrus i mer än 1 timme nu. Galet är ordet. Vi har suttit och pratat om allt mellan himmel och jord + om kaninköttbullar (något som Henke och Petrus tyckte var väldigt kul.)
Henke sjunger hela tiden och Mathildas mikrofon laggar hela tiden vilket leder till att hon har blivit kickad ur samtalet heeela tiden. henke sjunger i mina lurar HELA tiden. TYST HENKE!!
Nu håller alla på att somna eftersom klockan är 3 på natten hemma hos dom, så jag ska nog sjunga en liten godnatvisa för dom och sen lägga på.
Godnatt sverige

Shea Fisher

Idag fick vi besök på skolan av en Country-sångare. Tydligen så är hon ganska känd och alla var helt galna att se henne. Jag har dock aldrig hört om henne. Hon bor nu i USA, 2 minuter från Taylor Swift tydligen och blahblahblah så berättade hon lite om sig själv och sen sjöng hon massor. Hon berättade även att hon kände Nicole Kidman, Sandra Bullock och att hon träffat Justin Bieber. Vet inte hur mycket av det som var sant, men så var det nog. Det var ganska kul, även fast jag tycker att hon var lite egenkär. Anyway, tänkte att ni skulle få höra en låt av denna Shea Fisher
Easy Come Easy Go
-

night

Nu ska jag gå och bädda ner mig i min sköna säng.
Imorgon är det fredag och sen äntligen helg! Jag har längtat
Gjorde precis klart engelska läxan också då vi ska läsa en text och sen stryka dom orden vi inte förstår och sen hitta en definition för dom orden. Jag kan säga att nästan  hälften av min text blev struken då allt innehåller ord som: Countenance, fetidity, notorious, acrimonious, stoicism, rectitude och filial. Jag förstår preciiis vad dom betyder, ohja, vem gör inte liksom?
Godnatt och titta vänster när du går över vägen

GREASE och sådär 3 andra

Har just tittat färdigt på Grease, men det är inte den enda film jag tittat på idag eftersom jag varit hemma från skolan idag igen. Började med Camp Rock, sen No Reservations, sen Hannah Montana the Movie och nu Grease. Ja min dag har mest spenderats av film. Hade aldrig sett någon förutom Grease. Men jag tyckte varken Camp Rock eller Hannah Montana the movie var särskilt bra. Underhållande though.
Nu ska jag sova, imorgon är det torsdag
nighty night

Halft Magsjuk

It sucks...
Hemma från skolan. Tillräckligt pigg för att bli uttråkad, tillräckligt sjuk för att inte gå till skolan.
Min mage mår katastrof då jag nästan kräks hela tiden, men gör det aldrig.
Tog mig 10 minuter och målade en (inte alls så) fin magsjuke-bild.
Håll er friska
-

med en sjuk lillebror och en snart sjuk mica

så ska jag sätta mig ner och göra min stora essay om The boy in the striped Pyjamas. Precis vad en huvudvärkande och trött person behöver.
Har förövrigt hängt med Amanda och shoppat på Stocklands idag. Jag fick hem 2 nya nagellack (Yellow & Berry), 1 BH och 2 trosor. Hittade även 1000 ringar och 200 klädesplagg, men min plånbok tillåter inte sånt, inte mina föräldrar heller för den delen.
Nao, nu måste det pluggas
raaad

Godmorgon 15

Min födelsedag idag.
Jag fick en illustrations-platta + Photoshop :D
Det första jag gjorde var att göra en ny header. Åh vad jag älskar att exprimentera med nya saker. detta kan bli kul
Ni vet när man får en ny grej som man verkligen älskar, då går man liksom och smeker om en dom första dagarna. Som när man får en ny dator så putsar man bort smutset varje sekund. det här känns som en sån grej.
Nu ska jag fortsätta med det roliga

Godnatt 14

Har just haft mitt sista kvällsfika som 14-åring.
Idag har jag haft en härlig sista dag. Bakat cup cakes som en tok, stuckit ut och sprungit ett tufft pass med styrka och bomben i poolen efteråt.
Cup cakeserna var gudomliga
Nu blire film
-
Mina och Amandas väldigt fina cup cakes

Emma, you're the best!

I'm a bit moody right now.
1. I just came home from a soccer game that went sooo bad! I played really bad and everything was just crap
2. It was Emma's very last game, because she's moving to Melbourne. I WILL MISS YOU GIRL!
Keen for tea
xx

Brusormen

Det första mamma sa till mig imorse var: "Jag tror vi har en orm på våran TV-anten, för skärmen brusar och den är konstig". Det känns ju mysigt! Särskilt som undersökningar säger att varje hus (80%) i Rockhampton har en eller två stora ormar på taket. Då vet jag att jag inte ska klättra upp där för liite skrämmande är det ju, men samtidigt ganska coolt. "Hallå jag har ett nytt husdjur, åh va mysigt det ska bli att gosa med en orm!" Inte riktigt men typ nästan :)
-
Lite update från dagen:
Idag var vi på Universitet mässa. Universitets mässa! Här börjar vi nämligen universitetet om 2 år och måste välja vilket vi ska gå ganska så snart. Inte jag såklart, jag ska hem till Sverige, gå ett halvår på högstadiet och sen börja high school i 3 år. Eller ja, gymnasiet. Yay, 4 år kvaar :D
Nu ropar maten. Eller mamma ropar att maten är klar hihi
PUSS

operaaaaaaaa

Idag var det en sådan dag då hela Drama-klassen åkte till Rockhamptons teater på kvällen för att titta på en pjäs.
Det enda jag visste var att den hette The Merry Widow, men jag blev lite besviken när dom började sjunga opera, för jag var inte på operahumör idag. Så jag Katie, Bek och Sophia la oss ner och sov lite istället, och åt lite m&m's. Då blev pjäsen genast mycket bättre!
Godnatt

Lay Lady Lay

By Magnet

"Rawr" means "I love you" in dinosaurish

Hur har er måndag varit? Min har varit ganska så jättemysig. Började dagen med en springtur för att sen komma hem och sätta mig på en solig veranda med frukost och musik. Resten av dagen har spenderats i solen vid poolen och nu är jag lite brunare (Yihoo!)
Nu, snart, eller kanske senare så ska jag baka kladdkaka. My favourite! Kladdkaka med grädde och bär, inte helt fel!
-
Förra gångens kakbak. Gott eller vad?
Smile :)

Water makes me happy as

Jag har vattnat trädgården, med kameran runt halsen
-

Valentine´s day

Nu blire film!
Kanske varmchoklad med grädde också.
+ att jag innan det ska ordna mitt träningsprogram, för nu ska jag ta upp min kondition igen så att jag inte ligger heelt under i fotbollslaget när jag kommer tillbaka.
let's goooo

lördagkväll

Och jag ska snart sätta igång att laga middag. Det är min och Amandas tur idag. Sen har jag och Martin köpt popcorn eftersom Martin var så duktig och hade godis uppehåll så ville jag också vara nyttig så vi stack och köpte popcorn istället.
Imorgon är det söndag och jag ska börja dagen med att sticka ut och springa, sen är ingenting mer planerat.
Nu ska jag upp till köket för att bevisa mina stora kock kunskaper!
xx

lite knäppt


Emilia don't go!

nu snart, om sådär efter frukost, åker Emilia hem. Jag viillll inte!
Jag har haft såå roligt den här månaden, Emilia. Varför kan du inte stanna lite till, det kommer bli jättetråkigt när du åker. så åk inte...
Om 5 timmar sitter du på ett plan till Singapor, som sen tar dig till London och tillbaka till Sverige igen. Och swichh så är du på andra sidan jorden igen, i ännu 6 månader.

Puss till er, men mest till Emilia

Syyydneeey

Sista dagen i favvocity och imorgon åker kusinerna hem :( Skönt att veta att man ska stanna här 6 månader till ändå..
Idag har dagen spenderats inne i city, med shopping, fika och promenader. myspys! Imorgon ska vi upp klockan 7 för att springa på stranden, ta ett dopp i det iiiskalla vattnet och sen åka mot Rocky igen. Men NU ska vi hitta någon mysig resturang i närheten. Vi skulle ha käkat på Japanesen inne i stan, men vi blev så trötta när vi kom in i lägenheten så jag tror att vi håller oss till Bondai Beach.

Vädret är precis som en varm vårdag här i Sydney. Vissa träd har inga löv kvar, luften är kall men frisk och solen lyser för det mesta. Allt skulle nog vara perfekt om vi hade tagit med oss lite varmare kläder. För att gå klädd i jeans, linne och en tunn kofta var tydligen väldigt kallt i 16 grader.

LEV


En heldag

Ídag har dagen spenderats inne i Sidney.
Vi fikade på ett jättemysigt café och var inne i säkert miljoner butiker. Hittade mycket, men köpte inget eftersom plånboken aldrig tycker samma sak..
Nu har vi tagit fram Doritos och snart ska vi åka och beställa Thaimat.
Livet är bra, vädret kunde vara bättre

KRAM

Inte för att jag inte gillar Twilight


Sydney here we come!

Nu åker jag och Amanda till Sydney för att vara med kusinerna som åker hem på Fredag, sen åker vi tillbaka hit på fredag eftermiddag. Så nu ska vi vara i ett 16 gradit sydney. Precis som svensk vår. Härligt!
hejdåå

Allt det roliga har ett slut

Tyvärr
Men jag hade roligt så länge det varade
lots of Love
-

Bye Bye Birdie, I'm gonna miss you so

Idag hade vi vår sista föreställning med Bye Bye Birdie, vilket var ganska sorgligt, för jag har verkligen haft 5 grymma månader med det gänget! Men jag har miljoner av minnen att ta hem, massor av kunskaper och nya vänner. Många bilder har jag också, så jag ska försöka, men inte lova, att jag ska göra en film med dom miljoner bilder som vi tagit backstage. Ååh jag bara älskar musikalen!!
It was awsome, really, and I will miss it, really

Mot Bye bye birdie

Ännu en repetition, denna gången 9 timmar lång. Sista repetitionen innan föreställningarna i helgen!
-

Det här är vad vi gör på söndagarna



keppel Island

Söndagen har spenderats på paradis ön 1 timma utanför stan.
Klarblått vatten, snorkling, kritvita stränder och allmänt bra.
Nästa vecka får ni ränka med kanske ingen uppdatering alls, eftersom musikalen har premiär på fredag och det är mycket jobb innan dess. Varje kväll direkt efter skolan till klockan 10 på kvällen.
Och ja, jag har köpt massvis med godis. Hur annars skulle jag överleva?
Nu måste jag sova
night

RSS 2.0